Anasayfa / Anasayfa / Fırıncılara “Ekmek Hijyen Eğitimleri”Verildi

Fırıncılara “Ekmek Hijyen Eğitimleri”Verildi

Artvin İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’ndeFırıncılara “Ekmek Hijyen Eğitimleri” Verildi

Artvin İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü vatandaşların güvenilir ve sağlıklı ekmek tüketebilmesi için Türk Gıda Kodeksi Ekmek Ve Ekmek Çeşitleri Tebliğ gereğince Artvin Sağlık İl Müdürlüğü ile birlikte il merkezi ve ilçelerde faaliyet  gösteren  fırıncılarımıza  Gıda  ve  Yem  Şube Müdürlüğü gıda mühendisleri tarafından “Ekmek Hijyen Eğitimleri” verildi.

Eğitimlere yaklaşık 100 fırıncı personel katılım sağlamış olup katılımcılara katılım belgeleri dağılacak. Eğitimlerde ekmek üretiminde hatalı uygulamaların engellenmesi, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ekmeğe ulaşmasının sağlanması amacıyla fırıncılar ve çalışan personele gıda mevzuatı (5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanunu, Gıda Hijyen Yönetmeliği, Türk Gıda Kodeksi Ekmek Ve Ekmek Çeşitleri Tebliğ), iyi hijyen uygulamaları, temizlik ve dezenfeksiyon, personel hijyeni ve ekmek üretiminde asgari teknik ve hijyenik şartlar hakkında bilgi verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir