Hamsi Kavurmasını Yiyen Öğrenciler Zihinleri Açıldı.

Artvin’in Borçka ilçesinde düzenlenen hamsi kavurma şenliğinde katılımcılara yarım ton hamsi ikram edildi.
İlçe Kaymakamlığı öncülüğünde, Borçka Anadolu Lisesi yönetimi ve okul aile birliğinin organizasyonunda, sınavlar öncesi öğrencilerin motivasyonunu artırmak, öğretmen, veli ve öğrenci kaynaşmasını sağlamak amacıyla hamsi kavurma şenliği düzenlendi.
Öğrencilerin şarkılar ve türküler söylediği, horon oynadığı ve güçlerini halat çekilerek ölçen şenlikte, katılımcılara ızgara ve tencerelerde pişirilen yarım ton kavurma   hamsi ikram edildi.
Etkinliğe katılan İlçe Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker ve Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, ocak başına geçerek ekmek arası hamsi ikramına yardım etti.
Şenlikte düzenlenen yarışmalar, renkli görüntülere sahne oldu.
Okul müdürü Uğur Murat Özmen, ilk kez düzenledikleri etkinliği geleneksel hale getireceklerini belirterek, “Bu etkinliği daha önce yapacaktık ama hamsiye kar suyunun inmesini bekledik. Hamsiye kar suyu değince daha lezzetli oluyor. Güzel bir etkinlik oldu. Protokol üyelerimiz, velilerimiz, öğrencilerimiz bir arada sıcak, güzel bir ortam oluştu.” dedi.
İlçe kaymakamı Türker,”Artvin’in bir Özallığı hamsiyi sevmesi bu vesile ile festival havasında birlik ve Beraberliği pekiştirmek adına güzel bir etkinlik oldu.mutlu ve memnunuz ifadelerine yer verdi.
Başkan Orhan,İse,”örgün eğitimin yanında,sosyal,kültürel ve sanatsal etkinliklerin birey gelişmenin çok fazla önemi var,bu kapsamda idarecileri tebrik ediyorum,”dedi.
Öğrenciler de okullarında ilk kez düzenlenen hamsi şenliğinden duydukları ve hamsi sayesinde sınav öncesi zihin açıklığı olacağını kaydederek,güçlerini halat çekerek ölçtüler.
Şenlik akordeon eşliğinde geniş halka tuta tarak horon oynananarak sona erdi.

Paylaş

Ayrıca Kontrol Edin

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar’ın 1. Dönem Sonu Karne Mesajı

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, 1. Dönem Sonu Karne Mesajı yayınladı. Acar mesajında; “2019-2020 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir