Anasayfa / Anasayfa / Öğrencilere Güvenilir Gıda ve Hijyen Konularında Eğitim Verildi

Öğrencilere Güvenilir Gıda ve Hijyen Konularında Eğitim Verildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur, öğrencilere “Güvenilir Gıda ve Hijyen” konularında seminer verdi.

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personelleri tarafından İlimiz Çoruh İlkokulu, Vakıfbank İlkokulu, Karadeniz Bakır İlkokulu, 7 Mart İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, 7 Mart Ortaokulu, Seyitler TOKİ Şehit Onur İlhan İlkokulu/Ortaokulu, Şehit Erol İnce İmam Hatip Ortaokulu ve Yenimahalle İlkokulu/Ortaokul okul öğrencilerine yönelik “Güvenilir Gıda ve Hijyen” konularında seminerler düzenlendi.

Seminerlere İl Müdürü Dursun Okur, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cumhur Şen, Gıda Mühendisi Emine Burcu Ballıktaş, Veteriner Hekim Hasan Kozak ile seminerlerin düzenlendiği okullardaki öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen seminerlerde; katılımcı öğrencilere gıda alışverişinde ve beslenmelerinde nelere dikkat etmeleri gerektiği, yeterli ve dengeli beslenmenin önemi hakkında bilgi verildi. Ayrıca ekmek israfının aile ve ülke ekonomisine verdiği zararları konularına değinildi. Okul yöneticilerine ise, okul kantinlerinde satılacak gıdalar ve eğitim kurumlarındaki gıda işletmelerinin hijyen yönetmeliği hakkında gerekli bilgilendirmelerde bulunuldu.

Seminer sonrasında İl Müdürlüğümüz tarafından öğrencilere süt ikram edildi.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir